Let op! Geld lenen kost geld

Autolening

Een autolening kan door particulieren en ondernemers worden afgesloten voor de aanschaf van een prive auto, dit kan zowel voor een nieuwe auto als een occassion.

Een autolening kan in twee verschillende vormen worden afgesloten, namelijk een doorlopend krediet en een persoonlijke lening.

Bij een doorlopend krediet betaalt u een vaste maandtermijn, tegen een variabele rente. Omdat bij een doorlopend krediet kosteloos kan worden afgelost en het afgeloste bedrag weer kan worden opgenomen tot aan de limiet, heeft een doorlopend krediet geen vaste looptijd.

Bij een persoonlijke lening betaalt u ook een vaste maandtermijn, maar tegen een vaste rente. Omdat u bij een persoonlijke lening, in tegen stelling tot bij een doorlopend krediet, niet meer kunt opnemen heeft een persoonlijke lening een vaste looptijd. Wel is het bij een persoonlijke lening mogelijk om boetevrij extra aflossingen doen, hiermee kunt u de looptijd juist verkorten!

Bij een autolening is het verstandig om de looptijd van de lening af te stemmen op de duur dat u auto wilt gaan rijden. Bij een persoonlijke lening kunt u kiezen voor een looptijd tussen 6 en 120 maanden. Bij een doorlopend krediet is de looptijd afhankelijk van de variabele rente en de hoogte van de maandtermijn, de looptijd is dus niet van tevoren af te spreken, wel kan er een indicatie worden gegeven.

Autolening aanvragen