Let op! Geld lenen kost geld

Private lease – Particulieren

Private Lease is mogelijk voor particulieren en kan zowel voor nieuwe als gebruikte auto’s worden gebruikt.

Er wordt bij Private Lease gebruik gemaakt van de toekomstige waarde van de auto, hierdoor kan Private Lease een oplossing zijn om tegen scherpe maandlasten een nieuwe of gebruikte auto te rijden.

Berekening van Private Lease

Bij de berekening van Private Lease worden de maandlasten afgestemd op de aanschafwaarde, gebruiksduur en de inruilwaarde in de toekomst. Omdat de auto nog een aanzienlijke restwaarde kan hebben is het niet nodig om de Private Lease naar 0 euro af te bouwen. Deze restwaarde wordt de slottermijn genoemd. Over deze slottermijn betaalt u alleen rente, u lost hier dus niet op af. De waarde van de auto zal op de einddatum van de Private Lease overeenkomst minimaal gelijk zijn aan de slottermijn van de Private Lease overeenkomst.

Tips bij Private Lease

Het is bij het financieren van een auto altijd verstandig om de overeenkomst af te stemmen op de gebruiksduur van de auto. In de praktijk zien wij dat veel consumenten de looptijd van een Private Lease overeenkomst op 4 of 5 jaar zetten.

Door een vaste looptijd aan te houden, heeft u de garantie dat de financiering is afbetaald wanneer u weer een andere auto wilt aanschaffen.

Kenmerken Private Lease

  • Lagere maandlasten omdat in de berekening rekening wordt gehouden met de restwaarde
  • Ontwikkeld voor de financiering van auto’s
  • Vaste rente en een vaste looptijd

 

Private Lease aanvragen